BlogMission Burhøne

Lær at være langsommere

Meget kan man kalde mig – men IKKE first-mover.

Men min langsommelighed forhindrer mig ikke i at glæde mig over den seneste tids udvikling i Coronavirus efterspillet og dele dem her i en historie.

I takt med at folks ubegrundede, eller i det mindste proportionsforvrængede frygt for virussen er dalene, måske endda helt væk, er flere måske kommet til sig selv og kan nu se hele sagen i en sammenhæng.

Frygt sætter hjernen i overlevelsestilstand og man bruger en meget mindre del af den.

Jeg vil forsøge lave en liste over den seneste tids artikler om emnet i tilfældig rækkefølge.

Ekstra Bladet offentliggjorde for nylig en artikel om de sande CV dødstal, der som vi andre allerede vidste, var alt for høje, fordi man talte døde af andre årsager, men med en positiv test indenfor 30 dage, som et CV19 dødsfald. Desuden mener jeg ikke man har udført obduktioner.

Martin Krasnik skrev i en leder i Weekendavisen d. 10. marts, med overskriften “Masker for øjnene” (Det er ikke helt korrekt, men jeg nægter fortsat at bruge det andet M-ord da jeg finder det newspeak-agtigt manipulerende og udviklet til lejligheden)

I England er en stor mængde tekstbeskeder blevet lækket til avisen The Daily Telegraph og de afslører en velorkestreret skræmmekampagne af daværende sundhedsminister Matt Hancock og andre. Og de var ganske klar over at reaktionerne var ude af proportioner og de planlagde kynisk hvornår de nye “varianter” skulle markedsføres for at fastholde folk i frygt.

En så amatøragtig fejl kunne de have undgået hvis de havde konsulteret MF og hendes rådgivere, der kunne har instrueret i hvordan man sletter tekstbeskeder så end ikke efterretningstjenesterne kan rekonstruere dem. LUSEDE AMATØRER, som Egon Olsen ville havde råbt.

Nye oplysninger er dukket op om en advarsel fra Brostrøm, at han frarådede nedlukninger tilbage i 2020, som værende helt ude af proportioner. Så MF’s historie, bare en i en perlerække, om at det var myndighedernes anbefaling, var også løgn.

MF nægter at svare på spørgsmål – igen.

Den mest interessante udvikling var for mig nok da Elon Musk købte Twitter og nu systematisk afslører manipulationen og samarbejdet med den amerikanske demokratiske regering, om at lukke munden på folk med en anden mening end den “gældende” historie.

Et tilsvarende problem har vi også i Danmark. Det hedder bare ikke Twitter, men Danmarks Radio. Det er principielt det samme der foregår. Den ensidige regeringspropaganda holdes bare ikke skjult men foregår helt åbent, og hele Danmarks befolkning er tvunget til at financiere det gennem beskatning.

Så der er meget at glæde sig over i denne tid. Det vi mangler nu er at det får klare og tydelige og gerne hårde, konsekvenser for de implicerede der talte usandt og forvoldt så meget skade.

Men egentlig vil jeg hellere tale om langsommelighed.

Der kan bestemt være fordele ved at handle og reagere hurtigt og i visse tilfælde er det helt nødvendigt. Men jeg vil hævde at langsommelighed oftere er at foretrække.

Hos mig er det et naturtalent, 😀 – men jeg vil anbefale andre at dyrke langsommeligheden.

Et par tip til de hurtige der gerne vil reducere tempoet.

1. Træk vejret dybt og når du går tur, forestil dig at du dyrker Tai-chi. Det skal foregå i slowmotion. Det ser muligvis lidt dumt ud i gågade og i supermarkedet, men det vedkommer ikke andre – husk du er på en vigtig mission.

2. Køb en fyldepen og skriv rigtige breve og send dem. PostNord kan lære dig meget om langsommelighed 😀

3. Hvis en købsimpuls trænger sig på, spørg dig selv: “Har jeg virkelig brug for det?” Bliver jeg mere lykkelig hvis jeg køber de sko, når jeg her 58 par hjemme i skabet?

4. Indfør en daglig meditationspraksis, eller anden form for hvile eller kontemplativ periode i løbet af dagen, eller ugen. En morfar kan omdøbes, effekten er den samme.

Man kan sikkert gøre meget andet, men man skal jo starte et sted.

Jeg vil også anbefale at lytte tll psykiateren Iain McGilchrist der er af samme opfattelse som mig, eller nok snarere omvendt 😀 – men langsommelighed skaber ro, og ro aktiverer større dele af hjernen, og det kan forhindre flere politikereinducerede massepsykoser der udelukkende startes for egen vindings skyld. Der er penge i katastrofer. Spil ikke med, men sig nej og vær langsom.

Crede et Vicisti – Tro og Vind