BlogMission Burhøne

Massage og jobsøgning

Det må være på sin plads at lave en kort opdatering af mit helbred. Det er ikke så dramatisk som det lyder, men i går skrev jeg om mandagens massageoplevelse, og tirsdagen var, trods de normale og forventede reaktioner, en god dag. Jeg gav mig selv lov til at slappe af og lade kroppen genfinde sin balance efter at have været spændt og låst.

Det overrasker mig stadig hvor meget muskelspændinger kan påvirke, og at jeg ikke er bedre til at mærke nødvendigheden af at blive æltet igennem. Og hvor rart og befriende det føles bagefter, når kroppen langsomt genfinder sin balance, og energibanerne åbner.

I dag har jeg mit første møde med a-kassen. Jeg kan mærke at min indstilling til jobsøgning har ændret sig, og systemet påvirker mig meget mindre end før. Jeg oplever det stadig som et system der er baseret på filosofien: “Tillid er godt, men mistillid og kontrol er bedre”. 

Jeg har hørt at nogen kalder det “Dovne-Robert” -effekten.

Det er muligt, men jeg tvivler, for det er jo den holdning, der gennemsyrer hele det danske samfund. Hvis nogen laver ballade, skal det gå ud over hele befolkningen. Alle skal mistænkeliggøres og overvåges. Det finder jeg uacceptabelt, men debatniveauet i dette land er lavt, ja primitivt, er jeg villig til at hævde.

Mine holdninger har ikke ændret sig, men jeg mærker ikke længere de negative følelser i kroppen og det er vigtigt for mig.

Jeg glæder mig faktisk til at komme i gang med jobsøgningen, og har allerede sendt de første ansøgninger.

I efteråret 2022 skrev jeg om en anderledes måde at lave jobansøgninger.

Mine tanker var at skrive mere frit, tage flere chancer, forsøge at bryde ud af skabelonerne og alle klicheerne. Ikke være så taktisk, og udspekuleret, men være mere ærlig og lade min personlighed skinne tydeligere igennem.

Jeg nåede ikke så langt med konceptet, for kort efter fik jeg et job. Og det var selvfølgelig ikke en tilfældighed.

Jeg arbejder også på tekst og ideer til et nyt video CV. Det gamle sluttede i 2019, og det kunne være morsomt og relevant at lave et nyt afsnit. Jeg opfatter primært et video CV som en præsentation af mig som menneske, og indholdet er sekundært. Det kan man jo læse på 30 sekunder. Men en arbejdsgiver har i et video CV mulighed for at vurdere personen bag teksten på en anden måde.

Jeg har også på fornemmelsen at de sidste to måneders eksperiment med at holde fri og udforske livet som historiefortæller, og selv betale min udgifter, i stedet for at tilmelde mig a-kassen, har gjort noget godt for mig.

Det koster penge, men det giver også en behagelig distance, det modner og man oplever en ny uafhængighed.

Jeg vælger at opleve jobsøgning som en underkategori af historiefortælling, og det gør det pludselig mere interessant.

Det bliver en god dag, det regner, jeg føler mig heldig og jeg er committet til at identificere mine upper limit mønstre.

Crede et Vicisti – Tro og Vind

P.S. Billedet af den politisk ukorrekte løve er irrelevant for historien, jeg synes bare der skulle et billede på. Det er taget i Knuthenborg Safaripark.