Mission Burhøne

Mission Amsted starter

Der er noget omfavnende og beskyttende ved en weekend. En følelse af “helle” – hvis jeg må bruge det udtryk. Men mandag er virkelig og konfronterende.

Jeg vil forsøge at skabe en ny måde at leve på, hvis det kan lade sig gøre, og hvis det føles godt og rigtigt.

Missionen er ikke ny, jeg har forsøgt før og jeg har skrevet historien her på min blog:

Det var sidste år i oktober, og det fungerede ikke rigtig for mig, og jeg fandt et job.

Dette job har jeg nu opsagt, og forsøger igen.

Og denne gang er missionen justeret og ændret lidt og planen er ganske kort forklaret, at forsøge at finde et job ca. 3 dage om ugen, fordi jeg ønsker mere tid til at studere.

Jeg synes missioner skal have et cool navn, og har valgt at omdøbe Mission Burhøne til Mission Amsted. Det er naturligvis inspireret af hovedrollen i Hans Scherfigs bog og fantastiske filmatisering af den “Forsvundne Fuldmægtig”. I filmen spilles rollen som fuldmægtig Teodor Amsted fantastisk af Ove Sprogøe, der søger friheden, men erkender at han ikke ved hvad han skal bruge den til, fordi et langt liv med regler og institutionalisering, har gjort ham fantasiløs. Og han vælger frivilligt at gå tilbage til en fængselscelle, og der leve et stærkt begrænset, men behageligt trygt og forudsigeligt liv, styret af andre.

Den historie har gjort et uudsletteligt indtryk på mig.

Når jeg siger studere, mener jeg ikke et formelt studie på et uddannelsessted, men selvstudie og eventuelt med personlig coaching fra relevante lærere, hvis jeg får råd til det.

Studiet handler om at jeg vil være historiefortæller og det er et meget bredt og diffust emne og det passer mig godt.

Første fase er, at jeg vil lære at tegne og male, og det skal starte med det helt grundlæggende. Anatomi, proportioner og perspektiv er meget vigtigt at tilegne mig mere viden om. Så der starter jeg.

Om relativt kort tid, skal jeg i gang med at undersøge muligheder for at finde et job ca. 3 dage om ugen. Jeg bliver nødt til at skabe en basisindkomst, der nogenlunde svarer til SU.

Jeg vil forsøge at undgå a-kassen, så vidt det er muligt, men jeg har den som sidste udvej, hvis lokummet begynder at brænde.

Selvom det var weekend, har jeg lavet 117 Loomis hoveder for at øve proportionerne. Det er svært, men jeg bliver gradvist klogere og lidt bedre.

Crede et Vicisiti – Tro og Vind