BlogMission Burhøne

Oplysning

Det er lørdag. Nørdadvarsel. Kedelig historie forude 😀

Jeg forsøger jo at bliver oplyst, så i dag vil jeg fortælle om en ny lyskilde jeg har indkøbt.

Det er en Godox VL-150 LED light og den er egentlig konstrueret til video og fotooptagelser.

Den har fast lys, altså ikke som en flash der “blinker”. Dem har jeg i rigelige mængder.

Jeg har købt den fordi jeg mangler lys når jeg kommer hjem fra arbejde og gerne vil tegne og male lidt i denne mørke tid. Jeg tænkte lidt over situationen som jeg altid gør. Længe og grundigt.

Skulle jeg gå i Ikea? Eller søge efter egnede lyskilder til kontor og arbejdspladser andre steder? Så fik jeg ideen. Hvorfor ikke købe et videolys som jeg også kan bruge i andre situationer. Jeg regner jo med at videointeressen indfinder sig igen på et tidspunkt, og den kan selvføgelig også bruges til stillbilleder.

Så onsdag kørte jeg til Glostrup og hentede den. Prisen er 3510,- inklusiv en lille tilkøbt fjernbetjening.

Nu er den opstillet på et af de stativer jeg havde liggende. Jeg har brugt lidt tid på at lære den at kende og der var lige et par ting jeg ikke fattede i forhold til fjernbetjeningen, men nu er det faldet på plads. Den er ganske simpel og kan kun tænde og slukke og justere lysstyrken og der valg af kanaler og grupper, hvis man har flere enheder der skal kontrolleres. Heldigvis kan den justeres helt ned til 0% i 1% trin, så den er fleksibel. Jeg troede at det også var muligt at justere farvetemperaturen, men den er fast på 5600 Kelvingrader, det samme som dagslys. Det er også fint, som arbejdslys, men opleves lidt køligt i forhold til de andre lyskilder i mit hjem.

Jeg har taget den i brug, og har lavet nogle Loomis tegneøvelser. Det fungerer, og der er mere end rigelig styrke til rådighed. I sin nuværende konfiguration er 1 % power nok. Men hvis jeg senere investerer i en lille softbox, kan jeg måske for brug for op til 10%. Så det er overkill, men overkill er godt 😃

Crede et Vicisti – Tro og Vind