BlogMission Burhøne

Vibeke Van Gok og Paula Gogaig

De to høns på billedet hedder Vibeke Van Gok og Paula Gogaig.

De er begge meget kreative høns og på en måde også gode venner, men Vibeke kan godt blive ret hidsig og det udfordrer venskabet. Men gensidig respekt har de.

De går deres egne veje, for de passer ikke rigtig ind i skabelonsamfundet, og det huer ikke dem der bestemmer, for de der er uden for flokken og ikke vil det som fællesskabet dikterer, er ikke så nemme at kontrollere og styre. Og hvad der er endnu mere bekymrende, kan de der går andre, og egne veje, give de ellers lydige flokhøns den samme ide, at man kan vælge sin egen kurs og begynde at tænke selv.

Deres liv er ikke let, men de vil hellere et besværligt autentisk liv på egne præmisser end lade andre bestemme hvad de skal tænke og udtrykke.

Høns som Vibeke og Paula bliver ofte drillet, men det er kun fordi de med deres mod og selvstændighed, udstiller flokkens svaghed og udfordrer hønsegårdsejeres autoritet.

En gang forsøgte de at bo sammen i det gule hus, men det gik ikke.

Men at være individualist betyder ikke at man ikke kan lide andre, eller at man ikke ønsker at hjælpe andre, heller ikke at man ikke kan samarbejde når det kræves.

Man skal bare huske at samarbejde ikke nødvendigvis betyder at man har lyst til at tilpasse sig laveste fællesnævner og gå på kompromis med det man tror på.

Crede et Vicisti – Tro og Vind